Scaphopoda

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa

Scaphopoda yaiku kéwan saka anggota Avertebrata kang kagolong ning filum Mollusca.[1] Tuladha saka Scaphopoda yaiku Dentalium vulgare. Kéwan iki urip ning laut utawa ning pasisir kang ana enduté, thothoké tajam, kaya taring/terompet kang loroné pucuk kabuka disesuai karo papané urip, yaiku ning laut lan kependem ning njeroné pasir/endut. Manawa wisata ning pasisir, bakal fitemoni kéwan iki.

Nalika mlaku ning pinggir pasisir, kadang-kadang bisa nyublesi sikil, mula kita kudu ati-ati.[2]

Rujukan[besut | besut sumber]

  1. Buku sekolah elektronik Moch Anshori, Djoko Martono (2009). Biologi 1: Untuk Sekolah Menengah Atas (SMA)-Madrasah Aliyah (MA) Kelas X. Jakarta: Pusat Perbukuan Departemen Pendidikan Nasional. ISBN 978-979-068-129-3 (no.jil.lengkap) / ISBN 978-979-068-130-9. {{cite book}}: Check |authorlink= value (pitulung); External link in |authorlink= (pitulung)
  2. Buku sekolah elektronik Idun Kistinnah, Endang Sri Lestari (2009). Biologi 1: Makluk Hidup dan Lingkungannya Untuk SMA/MA Kelas X. Jakarta: Pusat Perbukuan Departemen Pendidikan Nasional. ISBN 978-979-068-129-3 (no. jilid lengkap) / ISBN 978-979-068-131-6. {{cite book}}: Check |authorlink= value (pitulung); External link in |authorlink= (pitulung)