Scaphopoda

Saka Wikipédia, bauwarna bébas basa Jawa

Scaphopoda ya iku kewan saka anggota Avertebrata kang kagolong ning filum Mollusca.[1] Tuladha saka Scaphopoda ya iku Dentalium vulgare. Kewan iki urip ning laut utawa ning pasisir kang ana enduté, cangkangé tajam, kaya taring/terompet kang loroné pucuk kabuka disesuai karo tempaté urip, ya iku ning laut lan kependem ning njeroné pasir/endut. Menawa wisata ning pasisir, bakal fitemoni kewan iki.

Nalika mlaku ning pinggir pasisir, kadang-kadang bisa nyublesi sikil, mula kita kudu ati-ati.[2]

Referensi[besut | besut sumber]

  1. ^ Buku sekolah elektronik [Anshori, Djoko Martono] (2009). Biologi 1 : Untuk Sekolah Menengah Atas (SMA)-Madrasah Aliyah (MA) Kelas X. Jakarta: Pusat Perbukuan Departemen Pendidikan Nasional. ISBN : 978-979-068-129-3 ( no.jil.lengkap) / ISBN : 978-979-068-130-9.  Check |author-link1= value (help)
  2. ^ Buku sekolah elektronik [Kistinnah, Endang Sri Lestari] (2009). Biologi 1 : Makhluk Hidup dan Lingkungannya Untuk SMA/MA Kelas X. Jakarta: Pusat Perbukuan Departemen Pendidikan Nasional. ISBN 978-979-068-129-3 (no. jilid lengkap) / ISBN 978-979-068-131-6.  Check |author-link1= value (help)


Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Scaphopoda&oldid=1054471"