Craniata

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Craniata
Teksiran kala: Kambrium Wiwitan - saiki
Klasifikasi èlmiah
Krajan: Animalia
Filum: Chordata
(unranked): Craniata
Linnaeus 1758
Subfilum

Cephalaspidomorphi (diperdebatkan)
Myxini
Vertebrata

Craniata utawa Craniota ya iku klad kang diusulaké kanggo kabehé Chordata kang kagolong vertebrata (subfilum Vertebrata) lan remang (Myxini) dadi wakil ning uripé. Craniata, miturut jenengé iku, golongané kayata kéwan kang duwéni cranium utawa tengkorak.

Craniata ya iku suatu takson ora duwé rengking anggoné nggantikaké pangerten lawas Vertebrata. Anané kelompok iki Craniata, Vertebrata iki kejaba Myxini lan Cephalaspidomorphi kang dianggep ora duwéni tulang belakang (vertebrae) sejati. Ciri-ciri liyané Craniata ya iku duwéni rong bageyan jantung (atrium lan ventrikel), telung bageyan otak, sarta paling ora ana saji kanal semisirkular.

Waca Uga[besut | besut sumber]

  • Cleveland P. Hickman, J., Roberts, L. S., Keen, S. L., Larson, A. & Eisenhour, D. J. (2007). Animal Diversity, Fourth Edition. New York: McGraw Hill.  Priksa gandra date ing: |date= (pitulung)
  • Delarbre; et al. (2002). "Complete Mitochondrial DNA of the Hagfish, Eptatretus burgeri: The Comparative Analysis of Mitochondrial DNA Sequences Strongly Supports the Cyclostome Monophyly". Molecular Phylogenetics and Evolution 22 (2): 184–192. 


Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Craniata&oldid=1078126"