Polyplacophora

Saka Wikipédia, bauwarna bébas basa Jawa
Tonicella lineata 1.jpg

Polyplacophora ya iku kelas saka anggota Avertebrata kang kagolong ing filum Mollusca.[1] Tuladha kang kondhang saka kelas iki ya iku Chiton sp..

Struktur Awaké[besut | besut sumber]

Awaké bundher kaya endhog, tipis, lan simetris bilateral. Cangkemeé ora nambah gedhe lan anané ning endhas (anterior), ananging anusé ana ing posterior. Kewan iki ora nduwèni tentakel lan mata. Permukaan dorsal awaké katutup karo mantel kang rangkepi karo kepingan kapur kang gunggungé wolu, kepingan kapur mau ngadhut serabut insang. Kadang-kadang kepingan iku kabungkus lapisan kitin. Saluran mantel ana ing pinggiré awak. sikilé pipih lan biasané nduwèni ilat parut (radula).[2]

Sistem Organ[besut | besut sumber]

Sistem pencernaan[besut | besut sumber]

Organ pencernaan diwiwiti saka cangkem kang ana radulané lan untu – faring – weteng – usus alus – anus. Kelenjar pencernaané ya iku hati kang langsung karo weteng.[2]

Sistem saraf[besut | besut sumber]

Sistem saraf kaya ali-ali esofagus lan ana loro cabang saraf kang mensarafi mantel lan laladan sikil. Ora ana ganglion kang jelas, ananging ana sel-sel ganglion ning cabang saraf.[2]

Sistem peredaran darah[besut | besut sumber]

Sistem peredaran darah lakunair (kabuka) tuladhané jantung, aorta, lan sinus. Getih olih oksigen saka insang.[2]

Sistem ekskresi[besut | besut sumber]

Ekskresi diproses déning sapasang ginjal kang bermuara ning arah posterior.[2]

Sistem reproduksi[besut | besut sumber]

Reproduksi sacara seksual, ya iku katemuné sel oyum lan sel sperma kang ana ing individu lanang lan wadon.[2]

Cathetan Suku[besut | besut sumber]

  1. ^ Buku sekolah elektronik [Anshori, Djoko Martono] (2009). Biologi 1 : Untuk Sekolah Menengah Atas (SMA)-Madrasah Aliyah (MA) Kelas X. Jakarta: Pusat Perbukuan Departemen Pendidikan Nasional. ISBN : 978-979-068-129-3 ( no.jil.lengkap) / ISBN : 978-979-068-130-9.  Check |author-link1= value (help)
  2. ^ a b c d e f [A. Pratiwi, Sri Maryati, Srikini, Suharno, Bambang S.] (2007). BIOLOGI SMA Jilid 1 untuk Kelas X Berdasarkan Standar Isi 2006. Jakarta: Penerbit Erlangga. ISBN : 979-781-726-1.  Check |author-link1= value (help)


Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Polyplacophora&oldid=1017383"