Polyplacophora

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Tonicella lineata 1.jpg

Polyplacophora yakuwi kelas saka anggota Avertebrata kang kagolong ing filum Mollusca. [1] Tuladha kang kondhang saka kelas iki yakuwi Chiton sp..

Struktur Awaké[sunting | sunting sumber]

Awaké bundher kaya endhog, tipis, lan simetris bilateral. Cangkemeé ora nambah gedhe lan anané ning endhas (anterior), ananging anusé ana ing posterior. Kewan iki ora nduweni tentakel lan mata. Permukaan dorsal awaké katutup karo mantel kang rangkepi karo kepingan kapur kang gunggungé wolu, kepingan kapur mau ngadhut serabut insang. Kadang-kadang kepingan kuwi kabungkus lapisan kitin. Saluran mantel ana ing pinggiré awak. sikilé pipih lan biasané nduweni ilat parut (radula). [2]

Sistem Organ[sunting | sunting sumber]

Sistem pencernaan[sunting | sunting sumber]

Organ pencernaan diwiwiti saka cangkem kang ana radulané lan untu – faring – weteng – usus alus – anus. Kelenjar pencernaané yakuwi hati kang langsung karo weteng. [2]

Sistem saraf[sunting | sunting sumber]

Sistem saraf kaya ali-ali esofagus lan ana loro cabang saraf kang mensarafi mantel lan daerah sikil. Ora ana ganglion kang jelas, ananging ana sel-sel ganglion ning cabang saraf. [2]

Sistem peredaran darah[sunting | sunting sumber]

Sistem peredaran darah lakunair (kabuka) tuladhané jantung, aorta, lan sinus. Getih olih oksigen saka insang. [2]

Sistem ekskresi[sunting | sunting sumber]

Ekskresi diproses dening sapasang ginjal kang bermuara ning arah posterior. [2]

Sistem reproduksi[sunting | sunting sumber]

Reproduksi sacara seksual, yakuwi katemuné sel oyum lan sel sperma kang ana ing individu lanang lan wadon. [2]

Cathetan Suku[sunting | sunting sumber]

  1. ^ Buku sekolah elektronik [|Moch Anshori, Djoko Martono] (2009). Biologi 1 : Untuk Sekolah Menengah Atas (SMA)-Madrasah Aliyah (MA) Kelas X. Jakarta: Pusat Perbukuan Departemen Pendidikan Nasional. ISBN : 978-979-068-129-3 ( no.jil.lengkap) / ISBN : 978-979-068-130-9.
  2. ^ a b c d e f [|D. A. Pratiwi, Sri Maryati, Srikini, Suharno, Bambang S.] (2007). BIOLOGI SMA Jilid 1 untuk Kelas X Berdasarkan Standar Isi 2006. Jakarta: Penerbit Erlangga. ISBN : 979-781-726-1.
Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Polyplacophora&oldid=835007"