Trematoda

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Trematoda
Botulus microporus.jpg
Botulus microporus, salah sawijining parasit digenea raksasa saka njero weteng iwak lanset
Klasifikasi ngèlmiah
Karajan: Animalia
Filum: Platyhelminthes
Klas: Trematoda
Rudolphi, 1808
Subkelas

Aspidogastrea
Digenea

Trematoda disebut uga cacing isap ya iku kéwan kelas saka anggota kéwan kang ora duwé balung yang termasuk dalam filum Platyhelminthes.[1] Jinis cacing Trematoda urip dadi parasit ning kéwan lan manungsa. Awaké dilapisi karo kutikula kanggo njaga supaya awaké ora kotor marga apa kang dadi tumpakané lan duwé piranti kanggi nyodot lan piranti kait kanggo nempelaké awaké dhéwé ing kéwan tumpakané. Tuladhané anggota saka Trematoda ya iku Fasciola hepatica. Cacing iki urip ning atiné kéwan wedhus, sapi, lan kebo.[2]

Tuladhané[besut | besut sumber]

Rujukan[besut | besut sumber]

  1. ^ Buku sekolah elektronik [Anshori, Djoko Martono] (2009). Biologi 1: Untuk Sekolah Menengah Atas (SMA)-Madrasah Aliyah (MA) Kelas X. Jakarta: Pusat Perbukuan Departemen Pendidikan Nasional. ISBN 978-979-068-129-3 (no. jil. lengkap)/ISBN 978-979-068-130-9.  Priksa gandra |author-link1= (pitulung)
  2. ^ a b c d Buku sekolah elektronik [Kistinnah, Endang Sri Lestari] (2009). Biologi 1: Makluk Hidup dan Lingkungannya Untuk SMA/MA Kelas X. Jakarta: Pusat Perbukuan Departemen Pendidikan Nasional. ISBN 978-979-068-129-3 (no. jilid lengkap)/ISBN 978-979-068-131-6.  Priksa gandra |author-link1= (pitulung)