Trematoda

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa

Trematoda disebut uga Cacing Isap ya iku kéwan kelas saka anggota kewan kang ora duwé balung yang termasuk dalam filum Platyhelminthes.[1] Jinis cacing Trematoda urip dadi parasit ning kewan lan Manungsa. Awaké dilapisi karo kutikula kanggo njaga supaya awaké ora kotor marga apa kang dadi tumpakané lan nduwèni piranti kanggi nyodot lan piranti kait kanggo nempelaké awaké dhéwé ing kéwan tumpakané. Tuladhané anggota saka Trematoda ya iku Fasciola hepatica. Cacing iki urip ning atiné kéwan wedhus, sapi, lan kebo.[2]

Tuladhané[besut | besut sumber]

Referensi[besut | besut sumber]

  1. ^ Buku sekolah elektronik [Anshori, Djoko Martono] (2009). Biologi 1 : Untuk Sekolah Menengah Atas (SMA)-Madrasah Aliyah (MA) Kelas X. Jakarta: Pusat Perbukuan Departemen Pendidikan Nasional. ISBN : 978-979-068-129-3 ( no.jil.lengkap) / ISBN : 978-979-068-130-9.  line feed character ing |publisher= ing posisi 16 (pitulung); Priksa gandra |author-link1= (pitulung)
  2. ^ a b c d Buku sekolah elektronik [Kistinnah, Endang Sri Lestari] (2009). Biologi 1 : Makhluk Hidup dan Lingkungannya Untuk SMA/MA Kelas X. Jakarta: Pusat Perbukuan Departemen Pendidikan Nasional. ISBN 978-979-068-129-3 (no. jilid lengkap) / ISBN 978-979-068-131-6.  Priksa gandra |author-link1= (pitulung)


Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Trematoda&oldid=1078998"