Trematoda

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados

Trematoda disebut uga Cacing Isap yakuwi kewan kelas saka anggota kewan kang ora duwe balung yang termasuk dalam filum Platyhelminthes. [1] Jinis cacing Trematoda urip dadi parasit ning kewan lan Manungsa. Awaké dilapisi karo kutikula kanggo njaga supaya awaké ora kotor marga apa kang dadi tumpakané lan nduweni piranti kanggi nyodot lan piranti kait kanggo nempelaké awaké dhewe neng kewan tumpakané. Tuladhané anggota saka Trematoda yakuwi Fasciola hepatica. Cacing iki urip ning atiné kewan wedhus, sapi, lan kebo. [2]

Tuladhané[sunting | sunting sumber]

Referensi[sunting | sunting sumber]

  1. ^ Buku sekolah elektronik [|Moch Anshori, Djoko Martono] (2009). Biologi 1 : Untuk Sekolah Menengah Atas (SMA)-Madrasah Aliyah (MA) Kelas X. Jakarta: Pusat Perbukuan Departemen Pendidikan Nasional. ISBN : 978-979-068-129-3 ( no.jil.lengkap) / ISBN : 978-979-068-130-9.
  2. ^ a b c d Buku sekolah elektronik [|Idun Kistinnah, Endang Sri Lestari] (2009). Biologi 1 : Makhluk Hidup dan Lingkungannya Untuk SMA/MA Kelas X. Jakarta: Pusat Perbukuan Departemen Pendidikan Nasional. ISBN 978-979-068-129-3 (no. jilid lengkap) / ISBN 978-979-068-131-6.
Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Trematoda&oldid=869220"