Turbellaria

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Turbellaria
Kalamangsa: 40–0 Ma[1]
Bedford's Flatworm.jpg
Pseudobiceros bedfordi, anggota Polycladida
Klasifikasi ngèlmiah
Karajan: Animalia
Filum: Platyhelminthes
Klas: Turbellaria
Ehrenberg, 1831
Ordo

Tubellaria utawa disebut Cacing Berambut Getar ya iku kelas saka anggota kewan kang ora duwé balung kang kagolong ning filum Platyhelminthes. tuladhané saka Tubellaria ya iku Planaria sp. Cacing iki duwé sipat karnivor lan bisa ditemuni ning banyunan, kecehan banyu, kolam, utawa kali. Lumrahé cacing iki nempel ning watu utawa ning godhong. Ana uga Turbellaria sing obah-obah kaya ombak kanggo nglangi ning banyu.[2]

Saluran pencernaannya ana cangkem, faring, lan usus. Kéwan iki ora duwé anus. Kéwan iKi Sistem ekskresi sisa-sisa metabolisme bentuké nitrogen liwat awaké. Sistem saraf, ana ganglia kang bakal ditemoni ning endhasé. Reproduksi bakal kelakon kanthi sèksual lan aseksual. Reproduksi aseksual kadadéan ing wektu awan lan hawané anget. Reproduksi sèksual kadadéan nalika ana kawinan silang.[3]

Rujukan[besut | besut sumber]