Nematoda

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Nematoda
Teksiran kala: Kambrium Awal – Saiki,[1]
Caenorhabditis elegans,
spesies model nematoda
Klasifikasi èlmiah
Krajan: Animalia
Filum: Nematoda
Diesing, 1861
Kelas

(deleng teks)

Sinonim
  • Nematodes Burmeister, 1837
  • Nemates Cobb, 1919
  • Nemata Cobb, 1919

Nematoda (saka basa Yunani νῆμα (nema): "benang" + -ώδη -ode seperti (kaya)) inggih punika filum. Filum ingkang kagolong salah satunggaling filum ingkang anggotanipun paling kathah tinimbang jinis liya (kira-kira 80.000 spesies, 15.000 tuladhanipun kados parasit). Tuladha sanesipun inggih punika cacing tambang.

Réferénsi[besut | besut sumber]

  1. ^ "Nematode Fossils." Nematode Fossils [Nematoda]. N.p., n.d. Web. 21 Apr. 2013.
Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Nematoda&oldid=1077728"