Kambriyum

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
(Dilih saka Kambrium)
Bumi rikala mangsa Kambriyum Tengah.

Kambriyum iku période sajeroning skala wektu géologi sing diwiwiti watara 542 ± 1,0 jtl (yuta taun kapungkur) dipungkasi eon Proterozoikum lan mungkasi watara 488,3 ± 1,7 jtl kanthi diwiwitiné période Ordovisium. Période iki minangka période pisanan éra Paleozoikum saka eon Fanerozoikum. Jeneng "Kambriyum" asal saka Cambria, jeneng klasik tumrap Wales, wewengkon asal watuan saka période iki pisanan disinanoni.

Pranala njaba[besut | besut sumber]

Skala wektu géologi: eon lan éra
(jroning yuta taun)