Amfibi

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
(Dilih saka Amfibia)
Amfibi
Kalamangsa: Akir Devonian - Saiki
Bufo periglenes1.jpg
Kodhok kaemasan, Bufo periglenes
Klasifikasi ngèlmiah
Karajan: Animalia
Filum: Chordata
Subfilum: Vertebrata
Superklas: Tetrapoda
Klas: Amphibia
Linnaeus, 1758
Subkelas lan Ordo

   Ordo Temnospondyli - cures
Subkelas Lepospondyli - cures
Subkelas Lissamphibia
   Ordo Anura
   Ordo Caudata
   Ordo Gymnophiona

Amfibi utawa Amphibia, lumrahé didhèfinisikaké minangka kéwan kanthi balung mburi(vertebrata) sing urip ing rong alam; ya iku ing banyu lan ing dharat. Amfibi ngendhog ing banyu, utawa nyimpen endhogé ing papan sing lembab lan teles. Nalika netes, larvané sing jenengé berudu urip ing banyu utawa papan teles mau lan ambegan nganggo insang. Sawisé pirang dina, berudu bajur malih wujud (metamorfosa) dadi kéwan diwasa, sing lumrahé urip ing dharatan utawa ing papan-papan sing luwih garing lan ambegan nganggo paru-paru.