Chordata

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Jump to navigation Jump to search
Chordata
Kalamangsa: Pungkasan Ediacaran - Saiki, 542–0 Ma
Pristella maxillaris.jpg
Tetra sinar-X (Pristella maxillaris)
Klasifikasi ngèlmiah
Dhomain: Eukaryota
Karajan: Animalia
Subkarajan: Eumetazoa
Superfilum: Deuterostomia
Unranked: Bilateria
Filum: Chordata
Haeckel, 1874[1][2]
Subgrup

lan pirsani teks

Filum Chordata iku golongan kéwan, kalebu vertebrata lan sapérangan kéwan invertebrata kang duwé ciri-ciri sarupa. Kabèh anggota golongan iki, ing siji wektu kauripané, duwé notokorda, tali saraf dorsal kang ana ronggané, celah faring (pharyngeal slits), endostyle, lan buntut kang ana ototé kang ngliwati anus. Chordata kapérang dadi telung subfilum: Urochordata, Cephalochordata, lan Vertebrata.

Réferènsi[besut | besut sumber]

  1. ^ Haeckel, E. (1874). Anthropogenie oder Entwicklungsgeschichte des Menschen. Leipzig: Engelmann.
  2. ^ Nielsen, C. (Juli 2012). "The authorship of higher chordate taxa". Zoologica Scripta 41 (4): 435–436. doi:10.1111/j.1463-6409.2012.00536.x. 

Pranala njaba[besut | besut sumber]

Wikibooks
Wikibooks Dichotomous Key gadhah kaca kanthi sesirah