Chordata

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Chordata
Kalamangsa: Pungkasan Ediacaran - Saiki, 542–0 Ma
Pristella maxillaris.jpg
Tetra sinar-X (Pristella maxillaris)
Klasifikasi ngèlmiah
Dhomain: Eukaryota
Karajan: Animalia
Subkarajan: Eumetazoa
Superfilum: Deuterostomia
Unranked: Bilateria
Filum: Chordata
Haeckel, 1874[1][2]
Subgrup

lan pirsani teks

Filum Chordata iku golongan kéwan, kalebu vertebrata lan sapérangan kéwan invertebrata sing duwé ciri-ciri sarupa. Kabèh anggota golongan iki, ing sawijining wektu kauripané, duwé notokorda, tali saraf dorsal sing ana ronggané, celah faring (pharyngeal slits), endostyle, lan buntut sing ana ototé sing ngliwati anus. Chordata kapérang dadi telung subfilum: Urochordata, Cephalochordata, lan Vertebrata.

Réferènsi[besut | besut sumber]

  1. ^ Haeckel, E. (1874). Anthropogenie oder Entwicklungsgeschichte des Menschen. Leipzig: Engelmann.
  2. ^ Nielsen, C. (Juli 2012). "The authorship of higher chordate taxa". Zoologica Scripta 41 (4): 435–436. doi:10.1111/j.1463-6409.2012.00536.x. 

Pranala njaba[besut | besut sumber]

Wikibooks
Wikibooks Dichotomous Key gadhah kaca kanthi sesirah