Chordata

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Chordata
Teksiran kala: Pungkasan Ediacaran - Saiki, 542–0 Ma
Tetra sinar-X (Pristella maxillaris)
Klasifikasi èlmiah
Domain: Eukaryota
Krajan: Animalia
Subkrajan: Eumetazoa
Superfilum: Deuterostomia
(unranked): Bilateria
Filum: Chordata
Haeckel, 1874[1][2]
Subgrup

lan pirsani teks

Filum Chordata iku klompok kéwan, kalebu vertebrata lan sapérangan kéwan invertebrata sing duwé ciri-ciri sarupa. Kabèh anggota klompok iki, ing sawijining wektu kauripané, duwé notokorda, tali saraf dorsal sing ana ronggané, celah faring (pharyngeal slits), endostyle, lan buntut sing ana ototé sing ngliwati anus. Chordata kapérang dadi telung subfilum: Urochordata, Cephalochordata, lan Vertebrata.

Referensi[besut | besut sumber]

  1. ^ Haeckel, E. (1874). Anthropogenie oder Entwicklungsgeschichte des Menschen. Leipzig: Engelmann.
  2. ^ Nielsen, C. (Juli 2012). "The authorship of higher chordate taxa". Zoologica Scripta 41 (4): 435–436. doi:10.1111/j.1463-6409.2012.00536.x. 

Pranala njaba[besut | besut sumber]

Wikibooks
Wikibooks Dichotomous Key gadhah kaca kanthi sesirah
Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Chordata&oldid=1070013"