Monogenea

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados

Monogenea yakuwi kelas anggota saka kewan Avertebrata kang kagolong ning filum Platyhelminthes. [1] Kewan kang saka kelas Monogenea umumé parasit. Kewan iki uga ora nduweni rongga tubuh. Monogenea nduweni sistem pencernaan sederhana kang nyakup bolongan yaiku bolongan cangkem, usus, sarta anus. Tuladhané Noebenedenia. [2]

Ning ning tahap awal uripé, Monogenea nduweni sebuah organ kang kaya pancingan ning bageyan posterioré kang disebut haptor. Kewan dewasa nduweni prohaptor (kanggo mangan) lan opisthaptor (kanggo nempel). Monogenea bisa ditemukaké ning kulit, sirip, lan insang iwak. Monogenea biasané hermafrodit. Siklus uripé ora ngalami reproduksi aseksual. Nalika reproduksi, kewan iki ngasilaké endhog kang ngalami dadi larva, disebut onkomirasidium. Kewan dewasané mangani getih, lendir, sarta sel-sel epitel kewan sing ditemploki. [2] [3] [4]

Referensi[sunting | sunting sumber]

  1. ^ Buku sekolah elektronik [|Moch Anshori, Djoko Martono] (2009). Biologi 1 : Untuk Sekolah Menengah Atas (SMA)-Madrasah Aliyah (MA) Kelas X. Jakarta: Pusat Perbukuan Departemen Pendidikan Nasional. ISBN 978-979-068-129-3 ( no.jil.lengkap) / ISBN 978-979-068-130-9.
  2. ^ a b [|D. A. Pratiwi, Sri Maryati, Srikini, Suharno, Bambang S.] (2007). BIOLOGI SMA Jilid 1 untuk Kelas X Berdasarkan Standar Isi 2006. Jakarta: Penerbit Erlangga. ISBN 979-781-726-1.
  3. ^ Purves et al. 2004
  4. ^ Solomon et al. 2005

Cithakan:Hewan-stub

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Monogenea&oldid=834686"