Demospongiae

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Demospongiae
Barrel sponge (Xestospongia testudinaria).jpg
Spons tong (Xestospongia testudinaria)
Klasifikasi ngèlmiah
Karajan: Animalia
Filum: Porifera
Klas: Demospongiae
Sollas, 1885
Subkelas

Demospongiae ya iku kéwan renik saka kelas salah sijiné kewan kang ora duwé balung kang kagolong ing filum Porifera. Golongan iki namung duwé balung yang amoh, amarga ora duwé balung sajati. Ana uga kang duwé balung kang kasusun saka serabut-serabut spongin karo spikula saka zat kersik. Tuladhané kaya ta kewan saka kelas iki ya iku Euspongia sp., Spongila sp., Callyspongia sp., Phyllospongia sp. [1]

Klasifikasi[besut | besut sumber]

Rujukan[besut | besut sumber]