Wuchereria bancrofti

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
filaria
Klasifikasi èlmiah
Krajan: Animalia
Filum: Nematoda
Kelas: Secernentea
Ordo: Spirurida
Suborder: Spirurina
Kulawarga: Onchocercidae
Marga: Wuchereria
Wuchereria bancrofti
Klasifikasi lan bahan-bahan èksternal
ICD-10 B74.0 [1]
ICD-9 125.0

Wuchereria bancrofti disebat uga Cacing Filaria ya iku kelas saka anggota Avertebrata kang kagolong ning sajroning filum Nemathelminthes.[2]

Bentuké cacing iki gilig dawa, kaya benang mula disebut filaria, Penyakit iki nyebabaké lelara kaki gajah (elephantiasis), sikilé sing lara bakal abuh.[3]

Perjalanan Uripé[besut | besut sumber]

Cacing iki urip ning pembuluh limfe ning sikil. Menawa terlalu akèh gunggungé, bisa nyebabaké aliran limfe kesumbat mula sikil dadi abuh. Nalika wis gedhe, cacing iki ngasilaké endhog kang sawisé iku bakal netes dadi anak cacing kang cilik disebut mikrofilaria. Sawisé iku, mikrofilaria bakal nyebar ning sakjeroning getih. Larva iki bisa mindah maring predaran getih cilik ning sakngisoré kulit. Menawa nalika iku ana nyamuk kang nyokot, larvané bisa nembus dinding usus nyamuk nuli mlebu marang ototé dada nyamuk, sawisé iku bakal ngalami pertumbuhan, larva iki bakal bisa mlebu maring alat penusuk. Mula manawa nyamuk iku nyokot wong liya, wong sing dicokot iku bakal kena lelara iki lan sakterusé.[3]

Referensi[besut | besut sumber]

  1. ^ Wikipedia Wuchereria bancrofti basa Inggris. Diakses 8 Februari 2011
  2. ^ Buku sekolah elektronik [Anshori, Djoko Martono] (2009). Biologi 1 : Untuk Sekolah Menengah Atas (SMA)-Madrasah Aliyah (MA) Kelas X. Jakarta: Pusat Perbukuan Departemen Pendidikan Nasional. ISBN : 978-979-068-129-3 ( no.jil.lengkap) / ISBN : 978-979-068-130-9.  Priksa gandra |author-link1= (pitulung)
  3. ^ a b Buku sekolah elektronik [Kistinnah, Endang Sri Lestari] (2009). Biologi 1 : Makhluk Hidup dan Lingkungannya Untuk SMA/MA Kelas X. Jakarta: Pusat Perbukuan Departemen Pendidikan Nasional. ISBN 978-979-068-129-3 (no. jilid lengkap) / ISBN 978-979-068-131-6.  Priksa gandra |author-link1= (pitulung)