ICD

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa

International Statistical Classification of Diseases and Related Health Problems utawa dicekak ICD iku sawijining sistem klasifikasi panyakit lan manéka warna jinis tandha, simptoma, kelainan, komplain lan panyebab èksternal panyakit. Saben kondhisi kaséhatan diwènèhi kategori lan kodhe. ICD dipublikasèkaké déning Organisasi Kaséhatan Donya lan dipigunakaké kanggo morbiditas, mortalitas, sistim reimbursemen lan minangka panunjang kaputusan sajeroning kedhokteran.

ICD-9[besut | besut sumber]

Pirsani: Daftar kodhe ICD-9

ICD-9 iku sawijining publikasi déning WHO ing taun 1977, wektu iki, National Center for Health Statistics ing Amérika Sarékat wis gawé èkstènsi saka kelanjutan sistim iki sing bisa luwih daya guna dianggo data mobiditas lan bagéan saka procedure codes wis ana ing [1], Pérangan èkstènsi iki disebut minangka "ICD-9-CM", nganggo panambahan CM kanggo parujukan ing "Clinical Modification".

ICD-10[besut | besut sumber]

Pirsani: Daftar kodhe ICD-10