ICD

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa

International Statistical Classification of Diseases and Related Health Problems utawa dicekak ICD iku sawijining sistem klasifikasi lelara lan manéka warna jinis tandha, simptoma, kelainan, komplain lan jalaran èksternal lelara. Saben kondhisi kaséhatan diwènèhi kategori lan kodhe. ICD dipublikasèkaké déning Organisasi Kaséhatan Donya lan dipigunakaké kanggo morbiditas, mortalitas, sistim reimbursemen lan minangka panunjang kaputusan sajeroning kadhokteran.

ICD-9[besut | besut sumber]

Pirsani: Pratélan kodhe ICD-9

ICD-9 iku sawijining publikasi déning WHO ing taun 1977, wektu iki, National Center for Health Statistics ing Amérika Sarékat wis gawé èkstènsi saka kelanjutan sistim iki sing bisa luwih daya guna dianggo data mobiditas lan péranganing procedure codes wis ana ing [1], Pérangan èkstènsi iki sinebut "ICD-9-CM", nganggo panambahan CM kanggo parujukan ing "Clinical Modification".

ICD-10[besut | besut sumber]

Pirsani: Pratélan kodhe ICD-10