Panyakit

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
(Kaelih saka Lelara)
Jump to navigation Jump to search

Lelara utawa lelara iku kaanan abnormal saka awak utawa pikiran kang njalari rasa ora nyaman, disfungsi marang wong kang kena akibaté. Kanggo nambani lelara, wong-wong biyasa konsultasi marang dhokter.

Patologi iku wulangan ngenani lelara. Subyek gklasifikasi sistimatik ngenani lelara diarani nosologi. Badan pangetahuan kang luwih pepak ngenani lelara ya iku èlmu kadhokteran.

Jinis lelara[besut | besut sumber]

Lelara nular[besut | besut sumber]

Lelara kang disebabaké déning kuman kang njangkiti manungsa. Kuman bisa wujud virus, bakteri, amuba, utawa jamur.

Sawetara jinis lelara kang nular:

Penyakit ora nular[besut | besut sumber]

Penyakit kang ora disebabaké déning kuman, nanging disebabaké déning anané problem fisiologis utawa metabolisme jaringan tubuh manungsa. Lelara-lelara mau contoné ya iku; watuk, sariawan, lara weteng, lsp.

Lelara Kronis[besut | besut sumber]

Lelara kang lumangsung suwé banget. Sawetara lelara kronis kang kerep njalari pati antara lain:

Uga delengen[besut | besut sumber]

Cithakan:Kadhokteran