Kutu

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian

Phthiraptera
Fahrenholzia pinnata.JPG
Light micrograph of Fahrenholzia pinnata
Klasifikasi ngèlmiah e
Karajan: Animalia
Filum: Arthropoda
Klas: Insecta
Unranked: Eumetabola
Unranked: Paraneoptera
Superordho: Psocodea
Ordho: Phthiraptera


Haeckel, 1896

Suborders

Anoplura
Rhyncophthirina
Ischnocera
Amblycera

Kutu ngacu marang manéka artropoda mawa ukuran cilik nganti cilik banget. Jeneng iki dipigunakaké kanggo sapérangan krustasea banyu cilik (kaya ta kutu banyu), gegremet (kaya ta tuma sirah lan kutu godhong), sarta — kanthi salah kaprah — manéka anggota Acarina (tungau lan caplak, sing duwé kerabat luwih cerak karo angga-angga tinimbang gegremet). Kabèh diarani "kutu" amarga ukurané sing cilik. Kanthi mangkono, pangertèn awam istilah iki ora duwé teges taksonomi.

Manka jinis[besut | besut sumber]

Ing ngisor iki sapérangan golongan kéwan sing migunakaké jeneng kutu: