Kutu

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa

Kutu ngacu marang manéka artropoda mawa ukuran cilik nganti cilik banget. Jeneng iki dipigunakaké kanggo sapérangan krustasea banyu cilik (kaya ta kutu banyu), srangga (kaya ta tuma sirah lan kutu godhong), sarta — kanthi salah kaprah — manéka anggota Acarina (tungau lan caplak, sing duwé kerabat luwih cerak karo angga-angga tinimbang srangga). Kabèh diarani "kutu" amarga ukurané sing cilik. Kanthi mangkono, pangertèn awam istilah iki ora duwé teges taksonomi.

Manka jinis[besut | besut sumber]

Ing ngisor iki sapérangan golongan kéwan sing migunakaké jeneng kutu: