Tungau

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Tungau jingga Brevipalpus phoenicis, ama tuwuhan tèh sing ngrusak godhong.

Tungau iku saklompok kéwan cilik duwé sikil wolu, sing bebarengan karo caplak, dadi anggota superordo Acarina. Tungau dudu kutu sajeroning pangertèn èlmu kéwan sanajan padha-padha ukurané cilik (saéngga sapérangan wong nganggep kaloroné padha). Yèn kutu sajati wujud anggota Insecta (gegremet), tungau luwih cerak karo angga-angga dideleng saka kakerabatané.

Kéwan iki wujud salah siji avertebrata sing paling manéka rupa lan suksès adhaptasi karo manéka kaanan lingkungan. Ukurané akèh-akèhé cilik banget saéngga kurang narik kawigatèn kéwan pamangsa gedhé lan akibaté tungau gampang nyebar.


Gladri gambar[besut | besut sumber]

Cathetan sikil[besut | besut sumber]