Crustacea

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Crustacea
Temporal range: Kambrium nganti saiki
Manéka Crustacea
Klasifikasi èlmiah
krajan: Animalia
filum: Arthropoda
Subfilum: Crustacea
Brünnich, 1772
Kelas lan Subkelas

Branchiopoda

Phyllopoda
Sarsostraca

Remipedia
Cephalocarida
Maxillopoda

Thecostraca
Tantulocarida
Branchiura
Pentastomida
Mystacocarida
Copepoda

Ostracoda

Myodocopa
Podocopa

Malacostraca

Phyllocarida
Hoplocarida
Eumalacostraca

Crustacea iku saklompok gedhé saka Arthropoda, kapérang saka kurang luwih 52.000 spesies sing kadhèskripsi, lan biasané dianggep minangka sawijining subfilum. Klompok iki nyakup kéwan-kéwan sing cukup dikenal kayata lobster, yuyu, urang, urang karang, sarta remis. Mayoritas arupa kéwan akuatik, urip ing banyu tawar utawa laut, senadyan sapérangan klompok wis adhaptasi karo kauripan dharat, contoné yuyu dharat. Mayoritas bisa bébas obah, senadyan sapérangan takson asifat parasit lan urip kanthi numpang marang inangé.

Pranala njaba[sunting | sunting sumber]

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Crustacea&oldid=815961"