Krustaséa

Saka Wikipédia, bauwarna bébas basa Jawa
(Dilih saka Crustacea)
Krustaséa
Temporal range: Kambrium nganti saiki
Manéka Krustaséa
Klasifikasi èlmiah
Krajan: Animalia
Filum: Arthropoda
Subfilum: Krustaséa
Brünnich, 1772
Kelas lan Subkelas

Branchiopoda

Phyllopoda
Sarsostraca

Remipedia
Cephalocarida
Maxillopoda

Thecostraca
Tantulocarida
Branchiura
Pentastomida
Mystacocarida
Copepoda

Ostracoda

Myodocopa
Podocopa

Malacostraca

Phyllocarida
Hoplocarida
Eumalacostraca

Krustaséa iku saklompok gedhé saka Arthropoda, kapérang saka kurang luwih 52.000 spesies sing kadhèskripsi, lan biasané dianggep minangka sawijining subfilum. Klompok iki nyakup kéwan-kéwan sing cukup dikenal kayata lobster, yuyu, urang, urang karang, sarta remis. Mayoritas arupa kéwan akuatik, urip ing banyu tawar utawa laut, senadyan sapérangan klompok wis adhaptasi karo kauripan dharat, contoné yuyu dharat. Mayoritas bisa bébas obah, senadyan sapérangan takson asifat parasit lan urip kanthi numpang marang inangé.

Pranala njaba[besut | besut sumber]

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Krustaséa&oldid=949717"