Yuyu

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Jujug: pandhu arah, pados
Yuyu
Gecarcinus quadratus
Klasifikasi èlmiah
Krajan: Animalia
Filum: Arthropoda
Subfilum: Crustacea
Kelas: Malacostraca
Ordo: Decapoda
Infraorder: Brachyura
Section: Eubrachyura
Subsection: Heterotremata
Superkulawarga: Gecarcinucoidea
Rathbun, 1904 [1]
Famili

Yuyu ya iku arané kéwan mawa kulit thothok asikil sepuluh (uripé ana ing banyu tawa béda karo kepithing). Kéwan iki kagolong ana ing kulawarga krustasea asikil sepuluh saka upabangsa (infraordo) Brachyura, kang misuwur ditepungi duwé "buntut" kang cekak (basa Yunani: brachy = bujel, ura = buntut), utawa ing wetengé (abdomen) ana ing ngisor awak lan diumpetaké ana ing dhadha (thorax). Awak yuyu ana kulité kang atos kapengkar saka kitin , lan duwé pusaka sakpasang cupit.

Galeri[sunting | besut sumber]

Yuyu sawah, Parathelphusa convexa[sunting | besut sumber]

Réferènsi[sunting | besut sumber]

Pranala njaba[sunting | besut sumber]

Logo Wikimedia Commons
Pirsani galeri bab Yuyu ing Wikimedia Commons.


Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Yuyu&oldid=967836"