Kulawarga (biologi)

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados

Familia (Basa Latin: familia, jamak familiae), utawa sok disebut uga famili, suku, utawa kulawarga ing klasifikasi èlmiah yaiku sawijining takson kang ada antarané ordo lan genus. Istilah iki sepisanan dikenalaké déning ahli botani Prancis Pierre Magnol ing bukuné Prodromus historiae generalis plantarum, in quo familiae plantarum per tabulas disponuntur taun 1689. Carolus Linnaeus migunaaké istilah familia ing bukuné Philosophia botanica (1751) kanggo ngrujuk klompok utama tetanduran.