Dhadha

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Jump to navigation Jump to search
Dada
Chest.jpg
Foto sinar-x dhadha manungsa

Dhadha iku pérangan anatomi ing manungsa lan kéwan. Sajeroning hominidae, kalebu manungsa, dhadha iku pérangan awak antara gulu lan weteng, kalebu organ-organ internal lan isi liyané kaya otot, arteri lan vena, balung, lll. Isi dhadha sapérangan gedhé dilindhungi lan disokong déning balung iga, balung geger, lan balung pundhak. Ing manungsa, pérangan dhadha kang kalindhungi déning balung iga karan uga toraks.