Sistem rangka

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
(Dilih saka Rangka)
Jump to navigation Jump to search

Sistem rangka iku sawijining sistem organ kang mènèhi panyengkuyung fisik marang makluk urip. Sistem rangka lumrahé dipérang dadi telung tipe: eksternal, internal, lan basis cuwèran (rangka hidrostatik), éwadéné sistem rangka hidrostatik bisa uga diklompokké kanthi kapisah saka rong jinis liyané amarga ora anané struktur panunjang.

Rangka manungsa diwangun saka balung tunggal utawa gabungan (kaya tengkorak) kang ditunjang déning struktur liya kaya ligamen, tendon, otot, lan organ liyané. Rata-rata manungsa diwasa duwé 206 balung, sanajan cacah iki bisa duwé sapérangan variasi ing antarané individu.

Pirsanana uga[besut | besut sumber]

Sistem organ menungsa - sunting

Sistem kardiovaskular | Sistem pandulu | Sistem pancernan | Sistem endokrin | Sistem kekebalan | Sistem indriya | Sistem integumen | Sistem limfatik | Sistem otot | Sistem saraf | Sistem réproduksi | Sistem ambegan | Sistem rangka | Sistem urin