Jenthik

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Jump to navigation Jump to search
Jenthik
Latin digitus minimus
manus, digitus
quintus, digitus V
Arteri ulnar artery
Saraf ulnar nerve
Getah bening supratrochlear
Driji tangan
Hand.svg
Jempol · Panuding · Tengah · Manis · Jenthik

Driji jenthik, kerep diarani pinky ing Basa Inggris Amérika lan pinkie ing Basa Inggris Scottish (asal saka tembung Basa Walanda pink, tegesé driji cilik), iku driji ing tangan manungsa kang paling cilik, dunungé ana ing jèjèré driji manis lan paling adoh saka jempol.

The pinky finger extended

Otot[besut | besut sumber]

Ana papat otot kang ngontrol driji jenthik, telu ing antarané mbentuk grup kang diarani hypothenar eminence :

Gambar-gambar[besut | besut sumber]

Wiktionary-logo.svg
Pirsani informasi ngenani Jenthik ing KamusWiki.