Jenthik

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Jenthik
Rincian
Arteriulnar artery
Sarafulnar nerve
Getah beningsupratrochlear
Pengenal
Latindigitus minimus
manus, digitus
quintus, digitus V
TA98A01.1.00.057
TA2155
FMA24949
Terminologi anatomi
Driji tangan
Hand.svg
Jempol · Panuding · Tengah · Manis · Jenthik

Driji jenthik, kerep diarani pinky ing Basa Inggris Amérika lan pinkie ing Basa Inggris Scottish (asal saka tembung Basa Walanda pink, tegesé driji cilik), iku driji ing tangan manungsa kang paling cilik, dunungé ana ing jèjèré driji manis lan paling adoh saka jempol.

The pinky finger extended

Otot[besut | besut sumber]

Ana papat otot kang ngontrol driji jenthik, telu ing antarané mbentuk grup kang diarani hypothenar eminence :

Gambar-gambar[besut | besut sumber]

Wiktionary-logo.svg
Pirsani informasi ngenani Jenthik ing KamusWiki.