Payudara

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Gambar skema payudara (irisan nglintang payudara wanita diwasa)-Katrangan: 1. wates dhadha 2. Otot dhada 3. Lobules 4. Puting 5. Areola 6. Pambuluh susu 7. Jaringan lemak 8. Kulit

Payudara (Latin: mamma) iku organ awak pérangan ndhuwur jaja saka spésies mamalia kang jinis kelaminé wadon, kalebu manungsa.

Fungsi utama saka klanjer susu iku mènèhi nutrisi ing wujud banyu susu kanggo bayi utawa balita. Prosès pawènèhan banyu susu iki karan nyusoni. (Sanajan klanjer kang ngasilaké banyu susu uga ana ing wong lanang, normalé klanjer susu mau tetep ora ngembang sampurna.)

Wikipedia
Artikel punika, artikel dhasar ingkang kedah dipundarbèni sadaya basa.