Sirah

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Sirah
Gray1194.png
Sirah manungsa, saka Gray's anatomy

Sirah (Basa jawa kasar lan tumrapé kéwan: endhas), sajeroning anatomi iku pérangan rostral (miturut istilah lokasi anatomi) sing racaké dumadi saka utek, mata, kuping, irung, lan tutuk (sing kabèh mau mbantu manéka fungsi sènsor kaya pandulu, pangrungon, pangambu, lan pangecapan). Sawetara kéwan sing prasaja banget ora duwé endhas, nanging kéwan sing awangun simetris bilateral lumrahé duwé endhas.