Tengkorak

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Tengkorak
VolRenderShearWarp.gif
Rincian
SystemSistem balung
Pengenal
MeSHD012886
TA98A02.1.00.001
TA2406
Terminologi anatomi
Tengkorak para kurban kajahatan genosida ing Rwanda padha taun 1994

Tengkorak iku struktur balung ing kéwan minangka rangka endhas. Kéwan kang duwé cumplung dijenengaké Craniata. Tengkorak nunjang struktur rai lan nglindhungi endhas saka tatu. Saliyané nglindhungi utek, cumplung uga mènèhi let kang cukup antara kaloro mata kanggo pandulu stereoskopis, lan ngukuhaké posisi kuping saéngga utek bisa ngira-ira arah lan let swara. Sajeroning sawatara kéwan, cumplung uga bisa duwé sungu kang wigati kanggo mbéla dhiri.

Sajeroning manungsa, cumplung diwasa lumrahé dumadi saka 22 balung.

Gladri[besut | besut sumber]

Pranala njaba[besut | besut sumber]

Wiktionary-logo.svg
Pirsani informasi ngenani Tengkorak ing KamusWiki.