Tengkorak

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Tengkorak para korban kajahatan genosida ing Rwanda pada tahun 1994

Tengkorak iku struktur balung ing kéwan minangka rangka endhas. Kéwan sing nduwèni tengkorak dijenengaké Craniata. Tengkorak nunjang struktur rai lan nglindhungi endhas saka tatu. Saliyané nglindhungi utek, tengkorak uga mènèhi let sing cukup antara kaloro mata kanggo pandulu stereoskopis, lan netepaké posisi kuping saéngga utek bisa ngira-ira arah lan let swara. Jroning sawetara kéwan, tengkorak uga bisa nduwèni sungu sing wigati kanggo mbéla dhiri.

Jroning manungsa, tengkorak diwasa biasané dumadi saka 22 balung.

Galeri[sunting | sunting sumber]

Pranala njaba[sunting | sunting sumber]

Logo Wikimedia Commons
Pirsani galeri bab Tengkorak ing Wikimedia Commons.
Wiktionary-logo-en.png
Pirsani informasi ngenani Tengkorak ing KamusWiki.
Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Tengkorak&oldid=822709"