Tengkorak

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Tengkorak para kurban kajahatan genosida ing Rwanda padha taun 1994

Tengkorak iku struktur balung ing kéwan minangka rangka endhas. Kéwan sing duwé cumplung dijenengaké Craniata. Tengkorak nunjang struktur rai lan nglindhungi endhas saka tatu. Saliyané nglindhungi utek, cumplung uga mènèhi let sing cukup antara kaloro mata kanggo pandulu stereoskopis, lan ngukuhaké posisi kuping saéngga utek bisa ngira-ira arah lan let swara. Sajeroning sawetara kéwan, cumplung uga bisa duwé sungu sing wigati kanggo mbéla dhiri.

Sajeroning manungsa, cumplung diwasa biyasané dumadi saka 22 balung.

Gladri[besut | besut sumber]

Pranala njaba[besut | besut sumber]

Wiktionary-logo.svg
Pirsani informasi ngenani Tengkorak ing KamusWiki.