Sungu

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Jujug: pandhu arah, pados
Piranti musik.

Sungu ya iku bagean awak pira-pira kéwan, kang thukul saka endasé, arupa proyeksi kang kadadéan saka kulit kang atos. Kandungan keratin ing sungu okèh banget.

Biasané sungu kang ana kewan cacahé ana loro, ananging ana kéwan kang nduwèni siji waé ya iku warak kang sunguné ana ing tengah endasé. Kewan asring migunakaké sunguné kanggo gelut.

Sèwu taun kepungkur manungsa migunakaké sungu kanggo alat musik (deleng shofar).

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Sungu&oldid=1010648"