Kémpol

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Sculpture of a left leg with a prominent calf

Sajeroning anatomi manungsa, kéntol (basa Indonésia: betis, basa Inggris: calf) iku pérangan mburi saka sikil pérangan ngisor (crus). Sajeroning sistem otot, kéntol minangka pérangan mburi sikil. Ing pérangan iki ana loro otot sing gedhé dhéwé sing bebarengan diarani otot kéntol lan nèmpèl menyang tungkak liwat Achilles tendon. Sawetara otot liyané, sing luwih cilik nèmpèl ing dhengkul, ugel-ugel sikil, lan liwat tendon dawa, menyang driji sikil.

Réferènsi[besut | besut sumber]

Pranala njaba[besut | besut sumber]