Tendon

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Tendon
Achilles-tendon.jpg
Siji tendon ing awak manungsa, ya iku Achilles Tendon.
Latin tendo
Dorlands/Elsevier Tendon

Tendon (utawa sinew) iku seberkas tisu berserat fibrous connective tissue sing biasa ngubungaké otot karo balung[1] and is capable of withstanding tension. Tendon iku mèmper karo ligament lan fascia amarga kabèh kagawé saka kolagen kajaba ligamen sing ngubungaké siji balung karo balung liyané, lan fascia sing ngubungaké otot karo otot liyané. Tendon lan otot kerja bebarengan lan mung bisa kanggo kauwatan narik.

Struktur[besut | besut sumber]

Tendon sing normal lan séhat umumé dumadi saka susunan paralèl serat kolagen (collagen sing nyawiji, dumadi saka watara 86% kolagen, 2% elastin, 1–5% proteoglycans, lan 0.2% komponèn inorganic kaya tembaga, mangan, lan kalsium.[2][3]

Deleng uga[besut | besut sumber]

Referensi[besut | besut sumber]

  1. ^ eMedicine/Stedman Medical Dictionary Lookup!
  2. ^ Jozsa, L., and Kannus, P., Human Tendons: Anatomy, Physiology, and Pathology. Human Kinetics: Champaign, IL, 1997.
  3. ^ Lin, T. W.; Cardenas, L.; Soslowsky, L. J., Biomechanics of tendon injury and repair. Journal of Biomechanics 2004, 37, (6), 865-877.

Cithakan:Fibers Cithakan:Joints

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Tendon&oldid=985397"