Parembugan:Tendon

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian

Iki basa Jawané apa dudu tunjang? Meursault2004ngobrol 18:34, 27 September 2009 (UTC)

Iya sajaké, matur nuwun inspirasiné. Aku ya bingung arep njarwakna tembung "tendon" (jeneng umum, ora mung ana ing sikil) lan "tendon achilles" sing ana ing tungkak. Ing kamus basa Jawa durung ketemu. Ing KBBI ana "tunjang" sing maknané: kaki dr lutut ke bawah; tungkai bawah. "Tulang tunjang": tulang tapak kaki; tulang kaki ayam, burung dsb. Apa dialihaké menyang "tunjang" (kanggo tendon) lan "tunjang tungkak" (kanggo tendon achilles)? Pras wicara 22:06, 27 September 2009 (UTC)

Aku lagi waé ndeleng bausastra Jawa, tibakné tembung tunjang iku ora ana. Tembung iki ana nanging tegesé liya. Sawetara mbokmenawa dijarké dhisik ya lan aku mèlu golèk dhisik. Meursault2004ngobrol 08:11, 30 September 2009 (UTC)