Uwang

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Uwang ngisor manungsa

Uwang (basa Indonesia: Rahang), iku salah siji saka loro struktur sing mbentuk utawa dumunung ing cedhak dalan mlebu menyang cangkem. Ing sebagéan gedhé vertebrata, kaloro uwang adhep=adhepan sacara vertikal, mbentuk uwang ndhuwur lan ngisor, déné jroning arthropoda, uwang silih adhep=adhepan sacara lateral. Fungsi utama uwang yakuwi kanggo nglebokaké panganan, lawang mlebu menyang cangkem, lan utawa pamrosèsan awal panganan (mamah). Istilah uwang uga sacara umum dipigunakaké tumrap sakabèhé struktur sing mbentuk rongga cangkem lan duwé fungsi mbukak lan nutup cangkem.

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Uwang&oldid=861387"