Uwang

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Uwang ngisor manungsa

Uwang (basa Indonésia: Rahang), iku saka loro struktur sing mbentuk utawa dumunung ing cedhak dalan mlebu menyang cangkem. Ing sapérangan gedhé vertebrata, kaloro uwang adhep=adhepan kanthi vertikal, mbentuk uwang ndhuwur lan ngisor, déné sajeroning arthropoda, uwang silih adhep=adhepan kanthi lateral. Fungsi utama uwang ya iku kanggo nglebokaké panganan, lawang mlebu menyang cangkem, lan utawa pamrosèsan awal panganan (mamah). Istilah uwang uga kanthi umum dipigunakaké tumrap sakabèhé struktur sing mbentuk rongga cangkem lan duwé fungsi mbukak lan nutup cangkem.