Uwang

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Jump to navigation Jump to search
Uwang ngisor manungsa

Uwang (basa Indonésia: Rahang), iku saka loro struktur kang mbentuk utawa dumunung ing cedhak dalan mlebu menyang cangkem. Ing sapérangan gedhé vertebrata, kaloro uwang adhep=adhepan kanthi vertikal, mbentuk uwang ndhuwur lan ngisor, déné sajeroning arthropoda, uwang silih adhep=adhepan kanthi lateral. Fungsi utama uwang ya iku kanggo nglebokaké panganan, lawang mlebu menyang cangkem, lan utawa pamrosèsan awal panganan (mamah). Istilah uwang uga kanthi umum dipigunakaké tumrap sakabèhé struktur kang mbentuk gronggongan cangkem lan duwé fungsi mbukak lan nutup cangkem.