Uwang

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Uwang ngisor manungsa

Uwang (basa Indonésia: Rahang), iku saka loro struktur sing mbentuk utawa dumunung ing cedhak dalan mlebu menyang cangkem. Ing sebagéan gedhé vertebrata, kaloro uwang adhep=adhepan sacara vertikal, mbentuk uwang ndhuwur lan ngisor, déné jroning arthropoda, uwang silih adhep=adhepan sacara lateral. Fungsi utama uwang ya iku kanggo nglebokaké panganan, lawang mlebu menyang cangkem, lan utawa pamrosèsan awal panganan (mamah). Istilah uwang uga sacara umum dipigunakaké tumrap sakabèhé struktur sing mbentuk rongga cangkem lan duwé fungsi mbukak lan nutup cangkem.


Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Uwang&oldid=1054524"