Tenggorokan

Saka Wikipédia, bauwarna bébas basa Jawa

Jroning anatomi, tenggorokan utawa tenggorok ikuh bagéan saka gulu sing dumadi saka faring lan laring. Tenggorok nduwèni selaput otot sing dijenengaké epiglottis sing fungsiné misahaké esofagus saka trakea lan nyegah panganan lan ombènan mlebu ing saluran napas. Tenggorok iku dumadi saka 2 bagéan:

  1. Dalan panganan (kerongkongan): Orofaring, hipofaring lan esofagus
  2. Dalan napas (tenggorok): Faring, laring lan trakea
Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Tenggorokan&oldid=869212"