Tenggorokan

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa

Sajeroning anatomi, tenggorokan utawa tenggorok ikuh péranganing gulu sing dumadi saka faring lan laring. Tenggorok duwé selaput otot sing dijenengaké epiglottis sing fungsiné misahaké esofagus saka trakea lan nyegah panganan lan ombènan mlebu ing saluran napas. Tenggorok iku dumadi saka 2 pérangan:

  1. Dalan panganan (kerongkongan): Orofaring, hipofaring lan esofagus
  2. Dalan napas (tenggorok): Faring, laring lan trakea