Pinggul

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Pinggul
Hip.jpg
Balung pinggul
Latin coxa
Gray's subject #92 333
MeSH Hip

Jroning anatomi vertébrata , pinggul (utawa panggul utawa "coxa"[1] ing istilah kedhokteran ngarujuk marang wewengkon anatomi utawa sendhi.

Wewengkon pinggul dumunung ing ngarep (lateral) saka wewengkon gluteal (conto: bokong), inferior to the iliac crest, lan nutupi pérangan greater trochanter saka femur, utawa balung pupu ( "thigh bone").[2]

Notes[besut | besut sumber]

  1. ^ Latin coxa diibunakaké déning Celsus minangka"pinggul", ananging déning Pliny the Elder minangka balung pinggul" (Diab, p 77)
  2. ^ MediLexicon

Réferencès[besut | besut sumber]

Pranala njaba[besut | besut sumber]

Wiktionary-logo.svg
Pirsani informasi ngenani Pinggul ing KamusWiki.
Commons-logo.svg
Wikimedia Commons gadhah galeri bab:
Commons-logo.svg
Wikimedia Commons gadhah galeri bab:
Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Pinggul&oldid=963343"