Pundhak

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian

Pundhak utawa Bahu iku pérangan awak mamalia kang nyangga gulu. Ing akèh kéwan, bahu dumunung ing pérangan ndhuwur suthang ngarep. Ing manungsa, bahu dumunung antarané geger lan gulu lan dumunung ing pérangan mburi (dorsal).

Bahu iku pérangan awak kang kerep dadi papan sandaran beban kang ditarik utawa diangkat.