Pundhak

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Jump to navigation Jump to search

Pundhak utawa Bahu iku pérangan awak mamalia sing nyangga gulu. Ing akèh kéwan, bahu dumunung ing pérangan ndhuwur tungkai ngarep. Ing manungsa, bahu dumunung antarané geger lan gulu lan dumunung ing pérangan mburi (dorsal).

Bahu iku pérangan awak sing kerep dadi papan sandaran beban sing ditarik utawa diangkat.