Ugel-ugel sikil

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Jump to navigation Jump to search
Ugel-ugel sikil

Ugel-ugel sikil (basa Indonésia: Pergelangan kaki) dumadi saka ujung-ujung balung gares sarta balung kéntol lan tungkak. ((ulang|Balung}} iku disawijèkaké déning ligamen kang cukup kuwat, saéngga mbentuk sendhi.

Sendhi ugel-ugel sikil bisa dadi stabil amarga anaé bungkus sendhi lan ligamen kang kuwat. Sendhi ugel-ugel sikil kerep ngalami cidra. Kamangka, sendhi iki amarga diperlokaké wektu ulah raga utawa nglakoni aktivitas fisik liyané.

Sendhi ugel-ugel sikil kudu olèh kawigatèn kang cukup supaya ora gampang ngalami cidra. Salah siji upaya kanggo nguataké ya iku kanthi nglatih nggerakaké sendhi mau.

Pranala njaba[besut | besut sumber]