Polok

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
(Kaelih saka Ugel-ugel sikil)
Jump to navigation Jump to search
Ugel-ugel sikil

Polok utawa kemiri iku pucuk-pucuk balung gares sarta balung kéntol lan tungkak. Balung iku disawijèkaké déning ligamèn kang cukup kuwat, saéngga mbentuk sendhi.

Sendhi polok bisa dadi setabil amarga anané bungkus sendhi lan ligamèn kang kuwat. Sendhi polok kerep ngalami cidra. Kamangka, sendhi iki amarga diperlokaké wektu ulah raga utawa nglakoni aktivitas fisik liyané.

Sendhi polok kudu olèh kawigatèn kang cukup supaya ora gampang cidra. Salah siji upaya kanggo nguwataké ya iku kanthi nggladhi ngobahaké sendhi mau.

Sambungan njaba[besut | besut sumber]