Ugel-ugel sikil

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Ugel-ugel sikil

Ugel-ugel sikil (basa Indonesia: Pergelangan kaki) dumadi saka ujung-ujung balung gares sarta balung kéntol lan tungkak. ((ulang|Balung}} iku disawijèkaké déning ligamen sing cukup kuwat, saéngga mbentuk sendhi.

Sendhi ugel-ugel sikil bisa dadi stabil amarga anaé bungkus sendhi lan ligamen sing kuwat. Sendhi ugel-ugel sikil kerep ngalami cidra. Kamangka, sendhi iki amarga diperlokaké wektu olahraga utawa nglakoni aktivitas fisik liyané.

Sendhi ugel-ugel sikil kudu antuk kawigatèn sing cukup supaya ora gampang ngalami cidra. Salah siji upaya kanggo nguataké yakuwi kanthi nglatih nggerakaké sendhi mau.

Pranala njaba[sunting | sunting sumber]

Commons-logo.svg
Wikimedia Commons gadhah galeri bab:
Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Ugel-ugel_sikil&oldid=869230"