Sendhi

Saka Wikipédia, bauwarna bébas basa Jawa

Sendhi ya iku sesambungan antarane balung siji marang balung liyane saengga balung bisa diobahake. Sesambungane balung loro diarani persendhian (artikulasi).

Komponen panunjang[besut | besut sumber]

Pirang-pirang komponen panunjang sendhi:

  • Kapsula sendhi ya iku lapisan mawa serat kang nglapisi sendhi. Ing njerone ana rongga.
  • Ligamen (ligamentum) ya iku jaringan kang bentuke pita kang

kasusun saka serat-serat liat kang ngiket balung siji marang balung liyane ing sendhi.

  • Balung rawan hialin (kartilago hialin) ya iku jaringan balung rawan kang nutupi kekarone pucuk balung. Balung iki nduwèni fungsi kanggo njaga jeblogan.
  • Cairan sinovial ya iku cuwéran pelumas ing kapsula sendhi.
Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Sendhi&oldid=1025896"