Sendhi

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa

Sendhi ya iku sesambungan antarané balung siji marang balung liyané saéngga balung bisa diobahake. Sesambungane balung loro diarani persendhian (artikulasi).

Komponèn panunjang[besut | besut sumber]

Pirang-pirang komponèn panunjang sendhi:

  • Kapsula sendhi ya iku lapisan mawa serat kang nglapisi sendhi. Ing njerone ana rongga.
  • Ligamen (ligamentum) ya iku jaringan kang bentuke pita kang

kasusun saka serat-serat liat kang ngiket balung siji marang balung liyané ing sendhi.

  • Balung rawan hialin (kartilago hialin) ya iku jaringan balung rawan kang nutupi kekarone pucuk balung. Balung iki duwé fungsi kanggo njaga jeblogan.
  • Cairan sinovial ya iku cuwéran pelumas ing kapsula sendhi.