Sendhi

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Jump to navigation Jump to search

Sendhi ya iku sesambungan antarané balung siji marang balung liyané saéngga balung bisa diobahake. Sesambungane balung loro diarani persendhian (artikulasi).

Komponèn panunjang[besut | besut sumber]

Pirang-pirang komponèn panunjang sendhi:

  • Kapsula sendhi ya iku lapisan mawa serat kang nglapisi sendhi. Ing njerone ana rongga.
  • Ligamen (ligamentum) ya iku jaringan kang wujudé pita kang

kasusun saka serat-serat liat kang ngiket balung siji marang balung liyané ing sendhi.

  • Balung rawan hialin (kartilago hialin) ya iku jaringan balung rawan kang nutupi kekarone pucuk balung. Balung iki duwé fungsi kanggo njaga jeblogan.
  • Cairan sinovial ya iku cuwéran pelumas ing kapsula sendhi.