Balung iga

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Rongga iga manungsa. Gray's Anatomy of the Human Body, edisi 20, 1918.

Jroning anatomi, balung iga utawa iga (Latin: costae iku balung dawa sing mlengkung lan mbentuk rongga dhadha.) Balung iga nglindhungi dhadha (Latin: thorax), paru-paru, jantung, ati, lan organ njero liyané ing rongga dhadha.

Ing mamalia, balung iga mung ana ing bagéan dhadha. Nanging ing reptil, balung iga kadhangkala ana wiwit bagéan gulu nganti sacrum.

Ana sawetara jinis iwak sing bisa nduwèni nganti 4 iga ing saben balung gegeré.

Manungsa (priya lan wanita) nduwèni 24 balung iga (12 pasang). Bab iki pisanan dipratélakaké déning Vesalius ing taun 1543 kanggo ngrampungi kontroversi wektu semana. Ana telung jinis balung iga, yakuwi:

Deleng uga[besut | besut sumber]

Referensi[besut | besut sumber]

  • Clinically Oriented Anatomy, 4th ed. Keith L. Moore and Robert F. Dalley. pp. 62-64

Pranala njaba[besut | besut sumber]

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Balung_iga&oldid=822691"