Parasit

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
cokotane serangga ing awake manungsa.

Parasit inggih punika kewan alit ingkang saged damel produktivitas kewan sanes dados tambah lemes amargi ditumpangi dening kewan alit punika.[1] Parasit punika saged ugi nyerang sistem imun manungsa, kewan, kados nyerang kulit.[1] Parasitoid (parasit ingkang saged migunakaké jaringan organisme sanesipun supados kewan niku angsal nutrisi saking mahluk urip ingkang dados tunggangan ngantos mati, mati amargi kelangan nutrisi utawi jaringan ingkang penting kangge awak sampun dados panggenan nempel.[1] Parasitoid ugi dipunkenal kaliyan jeneng necrotroph.[1]

Pirsani Ugi[sunting | sunting sumber]

Referensi[sunting | sunting sumber]

  1. ^ a b c d (en) Zimmer, Carl 2001. Parasite Rex. Free Press. ISBN 0-7432-0011-X.

Pranala Njawi[sunting | sunting sumber]

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Parasit&oldid=867855"