Parasit

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
cokotane serangga ing awake manungsa.

Parasit inggih punika kéwan alit ingkang saged damel produktivitas kéwan sanes dados tambah lemes amargi ditumpangi déning kéwan alit punika.[1] Parasit punika saged ugi nyerang sistem imun manungsa, kewan, kados nyerang kulit.[1] Parasitoid (parasit ingkang saged migunakaké jaringan organisme sanesipun supados kéwan punika angsal nutrisi saking mahluk urip ingkang dados tunggangan ngantos mati, mati amargi kelangan nutrisi utawi jaringan ingkang penting kangge awak sampun dados panggenan nempel.[1] Parasitoid ugi dipunkenal kaliyan jeneng necrotroph.[1]

Pirsani Ugi[besut | besut sumber]

Referensi[besut | besut sumber]

  1. ^ a b c d (en) Zimmer, Carl 2001. Parasite Rex. Free Press. ISBN 0-7432-0011-X.

Pranala Njawi[besut | besut sumber]


Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Parasit&oldid=1078081"