Ostracoda

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa

Ostracoda ya iku saka kelas anggota Avertebrata kang kagolong ning filum Arthropoda, subfilum Crustacea.[1]

Kewan iki umumé cilik, gedhené namung 1 mm, ananging kira-kirané nganti 0,2 – 30 mm. kewan iki urip ning laut dadi zooplankton. Pirantiné kanggo obah iku kayata antena. Ostracoda urip dadi zooplankton, ananging akèh uga jinisé sing urip dadi bentos kang nempel ning dasar banyu. Anggota Ostracoda kang wis dikenal kira-kira 200 Spesies jinis, misalé Aboilia sp. [2]

Referensi[besut | besut sumber]

  1. ^ Buku sekolah elektronik [Anshori, Djoko Martono] (2009). Biologi 1 : Untuk Sekolah Menengah Atas (SMA)-Madrasah Aliyah (MA) Kelas X. Jakarta: Pusat Perbukuan Departemen Pendidikan Nasional. ISBN 978-979-068-129-3 ( no.jil.lengkap) / ISBN 978-979-068-130-9.  Check |author-link1= value (help)
  2. ^ [A. Pratiwi, Sri Maryati, Srikini, Suharno, Bambang S.] (2007). BIOLOGI SMA Jilid 1 untuk Kelas X Berdasarkan Standar Isi 2006. Jakarta: Penerbit Erlangga. ISBN 979-781-726-1.  Check |author-link1= value (help)


Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Ostracoda&oldid=1074766"