Osteichthyes

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Osteichthyes
Kalamangsa: 420–0 Ma
Herring2.jpg
Atlantic herring
Klasifikasi ngèlmiah
Karajan: Animalia
Filum: Chordata
Subfilum: Vertebrata
Infrafilum: Gnathostomata
Superklas: Osteichthyes
Huxley, 1880
Kelas

Actinopterygii
Sarcopterygii

Osteichthyes utawa disebut uga Iwak mawa balung sajati iku kelas saka anggota kéwan mawa balung buri sing minangka subfilum saka Pisces.[1] Osteichthyes asal saka basa Yunani, ya iku osteon sing maknané balung lan ichthyes sing maknané iwak.[2] Urip ing segara, rawa-rawa, utawa banyu tawa.[3]

Struktur awak[besut | besut sumber]

Kabèh jinis iwak sing kalebu sajeroning kelas Osteichthyes anduwèni sapérangan balung atos, cucuk lan bolongan irungé ventral, celah-celah pharyngeal katutup (ora katon saka jaba) lan jantungé mung duwé siji ventrikel.[2] Jantung mawa ruwang loro, getih awarna pucet, ngandhut eritrosit sing mawa inti lan leukosit. Iwak iki uga duwé sistem limfa lan sistem porta renalis. Nduwèni ati mawa kantong empedu. Lambung dipisahaké saka usus déning katup, duwé kloaka, ananging ora jelas anané pankréas.

Conto[besut | besut sumber]

Rujukan[besut | besut sumber]

  1. ^ Buku sekolah elektronik [Anshori, Djoko Martono] (2009). Biologi 1 : Untuk Sekolah Menengah Atas (SMA)-Madrasah Aliyah (MA) Kelas X. Jakarta: Pusat Perbukuan Departemen Pendidikan Nasional. ISBN : 978-979-068-129-3 ( no.jil.lengkap) / ISBN : 978-979-068-130-9.  Priksa gandra |author-link1= (pitulung)
  2. ^ a b c d e Buku sekolah elektronik [Kistinnah, Endang Sri Lestari] (2009). Biologi 1 : Makhluk Hidup dan Lingkungannya Untuk SMA/MA Kelas X. Jakarta: Pusat Perbukuan Departemen Pendidikan Nasional. ISBN 978-979-068-129-3 (no. jilid lengkap) / ISBN 978-979-068-131-6.  Priksa gandra |author-link1= (pitulung)
  3. ^ a b c d e f g h i j k [A. Pratiwi, Sri Maryati, Srikini, Suharno, Bambang S.] (2007). BIOLOGI SMA Jilid 1 untuk Kelas X Berdasarkan Standar Isi 2006. Jakarta: Penerbit Erlangga. ISBN : 979-781-726-1.  Priksa gandra |author-link1= (pitulung)