Actinopterygii

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Actinopterygii
Kalamangsa: Silurian Akhir–Saiki
Herring2.jpg
Herring Atlantik
Klasifikasi ngèlmiah
Karajan: Animalia
Filum: Chordata
Infrafilum: Gnathostomata
Superklas: Osteichthyes
Klas: Actinopterygii
Klein, 1885
Subkelas

Chondrostei
Neopterygii

Actinopterygii (wangun jamak saka Actinopterygius) iku kelas jroning taksonomi iwak mawa sirip kipas.

Actinopterygii nyakup akèh iwak sing dikenal awam minangka iwak konsumsi lan iwak hias.