Kelas (biologi)

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Jump to navigation Jump to search

Kelas utawa Classis iku tingkat utawa takson ing klasifikasi ilmiah kéwan lan tetuwuhan ing biologi. Tingkat iki ana ing sangisoré filum lan ing sandhuwuré ordo. Contoné, mamalia iku kelas kanggo asu, filumé chordata (kéwan kanthi balung mburi) lan familiané karnivora (kéwan pamangsa daging).