Ordo (biologi)

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa

Ordo utawa bangsa (Basa Latin: ordo, jamak ordines) iku tingkat utawa takson antarané kelas lan familia. Istilah iki sepisanan dikenalaké déning ahli botani Jerman Augustus Quirinus Rivinus ing klasifikasi tetandurané. Carolus Linnaeus iku wong kang sepisanan sing kanthi konsistèn nerapaké ing klasifikasi telung karajan gedhé: mineral, kéwan, lan tetanduran ing bukuné Systema Naturae (1735)