Ordo (biologi)

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Jump to navigation Jump to search

Ordo utawa bangsa (Basa Latin: ordo, jamak ordines) iku tingkat utawa takson antarané kelas lan familia. Istilah iki sepisanan kawanuhaké déning ahli botani Jerman Augustus Quirinus Rivinus ing klasifikasi tetandurané. Carolus Linnaeus iku wong kang sepisanan sing kanthi konsistèn nerapaké ing klasifikasi telung karajan gedhé: mineral, kéwan, lan tetuwuhan ing bukuné Systema Naturae (1735)