Kulawarga (biologi)

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
(Dilih saka Familia)

Familia (Basa Latin: familia, jamak familiae), utawa sok disebut uga famili, suku, utawa kulawarga ing klasifikasi èlmiah ya iku takson kang ada antarané ordo lan génus. Istilah iki sepisanan kawanuhaké déning ahli botani Prancis Pierre Magnol ing bukuné Prodromus historiae generalis plantarum, in quo familiae plantarum per tabulas disponuntur taun 1689. Carolus Linnaeus migunakaké istilah familia ing bukuné Philosophia botanica (1751) kanggo ngrujuk golongan utama tetanduran.