Filum

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Jump to navigation Jump to search

Filum saka basa Yunani; phylum ya iku cawang. Lumrahé tembung iki dipigunaké ing èlmu basa perbandingan utawa ing èlmu biologi kanggo ngklasifikasi gandhéngan 'kulawarga' antar jinis utawa basa.

Ing biologi, klasifikasi iki mirunggan kanggo sato kéwan kang dipérang manèh dadi: subfilum, kelas, ordo, famili, génus lan spésies. Saya mudhun urutan klasifikasiné, saya akèh kamemperan individuné.

Ing èlmu basa, iki wujud golongan basa atawa rumpun basa kang misah sakiwa-tengené 50 nganti 100 abad kapungkur.