Filum

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados

Filum saka basa Yunani; phylum yaiku cawang. Biasané tembung iki dipigunaké ing èlmu basa perbandingan utawa ing èlmu biologi kanggo ngklasifikasi gandhéngan 'kulawarga' antar jenis utawa basa .

Ing biologi, klasifikasi iki khusus kanggo sato kewan kang dipérang manèh dadi: subfilum, kelas, ordo, famili, genus dan spesies. Saya mudhun urutan klasifikasiné, saya akeh kamemperan individuné.

Ing èlmu basa, iki arupa klompok basa atawa rumpun basa kang misah sekitar 50 nganti 100 abad kepungkur.

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Filum&oldid=813521"