Filum

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa

Filum saka basa Yunani; phylum ya iku cawang. Lumrahé tembung iki dipigunaké ing èlmu basa perbandingan utawa ing èlmu biologi kanggo ngklasifikasi gandhéngan 'kulawarga' antar jinis utawa basa.

Ing biologi, klasifikasi iki mirunggan kanggo sato kewan kang dipérang manèh dadi: subfilum, kelas, ordo, famili, génus lan spésies. Saya mudhun urutan klasifikasiné, saya akèh kamemperan individuné.

Ing èlmu basa, iki arupa golongan basa atawa rumpun basa kang misah sekitar 50 nganti 100 abad kapungkur.