Filum

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa

Filum saka basa Yunani; phylum ya iku cawang. Biasané tembung iki dipigunaké ing èlmu basa perbandingan utawa ing èlmu biologi kanggo ngklasifikasi gandhéngan 'kulawarga' antar jinis utawa basa .

Ing biologi, klasifikasi iki khusus kanggo sato kewan kang dipérang manèh dadi: subfilum, kelas, ordo, famili, genus lan spesies. Saya mudhun urutan klasifikasiné, saya akèh kamemperan individuné.

Ing èlmu basa, iki arupa klompok basa atawa rumpun basa kang misah sekitar 50 nganti 100 abad kepungkur.