Abad

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa

Abad iku petungan wektu kang dietung sepuluh dasawarsa utawa satus taun sepisan. Miturut kalèndher Gregorian, Abad kapisan (abad-1) diwiwiti ing tanggal 1 Januari taun 1 lan mungkasi ing tanggal 31 Dhésèmber taun 100. Déné abad kaping 2 diwiwiti ing taun 101, abad kaping 3 diwiwiti taun 201 lan saterusé. Lumrahé bisa dipigunakaké rumus: Abad kaping n diwiwiti ing taun 100xn-99. Sajeroning sawijining abad mung ana siji taun sing diarani taun sèntènial (centennial), yakuwi taun sing angka wiwitané nuduhaké jeneng abad. Conto taun 1900 minangka pungkasan saka abad kaping 19.

Abad kaping 0[besut | besut sumber]

Sajeroning sistem kalèndhèr Gregorian ora ana abad kaping 0, semono uga ora ana taun 0. Dadi saka taun 1 SM (sadurungé Masehi) mlumpat menyang taun 1 M (Masehi).

Wacan[besut | besut sumber]

The Battle of the Centuries, Ruth Freitag, U.S. Government Printing Office. Available from the Superintendent of Documents, P.O. Box 371954, Pittsburgh, PA 15250-7954. Cite stock no. 030-001-00153-9.

Uga delengen[besut | besut sumber]