Iwak mas

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Iwak Mas
Common carp.jpg
Iwak Mas
Klasifikasi ngèlmiah
Karajan: Animalia
Filum: Chordata
Klas: Actinopterygii
Ordho: Cypriniformes
Famili: Cyprinidae
Génus: Cyprinus
Spésies: C. carpio
Jeneng binomial
Cyprinus carpio
(Linnaeus, 1758)
Iwak Mas

Iwak Mas ya iku iwak kang sisiké wernanè Mas. Iwak iki basa latiné Ciprinus Capio.[1] Iwak mas iki bisa kanggo mbesmi uget-uget lamuk Aedes Aegypti utawa lamuk sing bisa ndadèkakè lara demam berdarah.[2]

Ing Pasar Panorama kutha Bengkulu rega iwak Mas paling dhuwur dhéwé yèn dibandhingaké karo iwak nila lan iwak lélé.[3] Regane iwak mas isih urip Rp 22.000/kg, déné sing wis mati mung Rp 18.000/kg, iwak nila urip Rp 20.000/kg, nila mati Rp 15.000/kg, iwak lèlè urip Rp 20.000/kg, lèlè mati Rp 15.000/kg..[3]

Iwak kang Langka[besut | besut sumber]

Diane Rains ya iku wong saka Wisconsin, Amérika Sarékat duwèni iwak mas kang unik. Iwak mase iku dijenengi Jor-jor.[4] Pranyata iwak mas iki duwé kaluwihan ya iku bisa nglagokake piranti musik. kurang luwih rong taun iwak mas iki dilatih kanthi piranti nada saka Bel lonceng.[4] carane ya iku jor-jor narik-narik tali kang kemlewer saka bel lonceng iku.[4] Iwak Mas iki bisa kanggo praktik cuba-cuba ana leb.[5] Iwak mas dikanggoke praktik bisa ngilangake rasa wedi kanthi disuntik nganggo obat sing jenenge lidokain.[5] Iwak iki dipilih amarga utegke meh padha karo mamalia, sing kalebu uga manungsa.[5] Panelitian iki dianakake kanggo watu pencolotan muga ing paniliten sabanjure bisa luwih migunani kanggo manungsa.[5]

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. ^ Suara Merdeka (Kaundhuh tanggal 5 Mèi 2011)
  2. ^ www.suaramerdeka.com (Kaunduh tanggal 5 Mèi 2011)
  3. ^ a b regional.kompas.com Kompas Regional(Kaundhuh tanggal 30 April 2011)
  4. ^ a b c [1] (Kaundhuh tanggal 8 Mèi 2011)
  5. ^ a b c d [2] (Kaunduh tanggal 11 Mèi 2011)