Uget-uget

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Uget-uget lemud Culex.

Uget-uget (Basa Indonésia: jentik utawa jentik-jentik) iku tahap larva saka lemud. Uget-uget urip ing banyu lan duwé perilaku nyedhak utawa "nggantung" ing lumahing banyu kanggo ambegan. Jeneng "uget-uget" asal saka gerakané nalika obah ing banyu. Uget-uget dadi sasaran sajeroning pengendalian populasi lemud sing duwé peran minangka vektor lelara nular liwat lemud, kaya malaria lan demam berdarah dengue.

Mosquito larva.jpg