Kutha Bengkulu

Saka Wikipédia, bauwarna bébas basa Jawa
Kutha Bengkulu
Lambang Kutha Bengkulu.JPG
Lambang Kutha Bengkulu
Motto: ""
Bengkulu City and Fort Marlborough.jpg
Dina Dadi:
Walikutha:
Wakil walikutha:
Jembar
 - Total:

144,52 km²
Kacamatan
 - Cacahe:

8 Kacamatan
Padunung
 - Total:
 - Kapadhetan:

+/- 200.000 Jiwa
+/- jiwa/km²
Suku Bangsa: wong Bengkulu, wong Melayu lan liyané
Agama: Islam, Protestan, Katulik, Hindhu lan Buddha
Basa: Basa Bengkulu lan Basa Indonésia

Kutha Bengkulu iku kutha krajan ing Propinsi Bengkulu. Jembar wewengkon Kutha iki ± 144,52 km² utawa hèktar.

Geografis[besut | besut sumber]

101° 1' - 104° 46' Bujur wétan lan 2° 16' nganti 5° 13' Lintang kidul

Pemerentahan[besut | besut sumber]

Kutha Bengkulu katata jroning 8 kacamatan, kalurahan lan désa. Kacamatan-Kacamatan ing Kutha iki ya iku:

  1. Gading Cempaka
  2. Kampung Melayu
  3. Muara Bangkahulu
  4. Ratu Agung
  5. Ratu Samban
  6. Selebar
  7. Sungai Serut
  8. Lempongan Segara

Mangga Kapurih Ugi Mriksani[besut | besut sumber]

Pranala Jaba[besut | besut sumber]


Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Kutha_Bengkulu&oldid=1055619"