Kabupatèn Bengkulu Tengah

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
{{{jeneng}}}

Lambang Kabupatèn Bengkulu Tengah



Peta lokasi Kabupatèn Bengkulu Tengah di Bengkulu
Koordinat:
Propinsi Bengkulu
Pamaréntahan
Luas 1.223,94 km²
Gunggung cacah jiwa
 - Total 93.557 jiwa (2007)
 - Kepadatan
Démografi
Pembagian administratif
Simbol khas daerah

Kabupatèn Bengkulu Tengah iku siji kabupatèn ing Provinsi Bengkulu, Indonésia. Kutha krajané ya iku Karang Tinggi. Kabupatèn iki diwangun miturut Undhang-Undhang Nomer 24 Taun 2008, minangka pamekaran saka Kabupatèn Bengkulu Lor.

Kabupatèn iki jembaré 1.223,94 km², kanthi cach sing ndunungi 93.557 jiwa (2007).

Pamérangan administratif[besut | besut sumber]

Kabupatèn Bengkulu Tengah asal saka sapérangan wewengkon Kabupatèn Bengkulu Lor sing dumadi saka:

  1. Kacamatan Karang Tinggi
  2. Kacamatan Talang Empat
  3. Kacamatan Pondok Kelapa
  4. Kacamatan Pematang Tiga
  5. Kacamatan Pagar Jati
  6. Kacamatan Taba Penanjung

Rujukan[besut | besut sumber]

  • Undhang-Undhang Nomer 24 Taun 2008 ngenani Pambentukan Kabupatèn Bengkulu Tengah ing Provinsi Bengkulu.

Uga delengen[besut | besut sumber]

Pranala njaba[besut | besut sumber]