Urochordata

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Tunicate
Teksiran kala: Early Cambrian
Tulip laut, Pyura spinifera
Klasifikasi èlmiah
Krajan: Animalia
Filum: Chordata
Subfilum: Urochordata
Giribet et al., 2000
Kelas

Ascidiacea (2,300 spesies)
Thaliacea
Appendicularia
Sorberacea

Urochordata ya iku subfilum saka vertebrata. Urochordata saka basa latin (Uro: ekor, chorda: batang penyokong tubuh dalam). Kang paling njenggol ya iku tunicates laut squirts (kelas Ascidiacea). Ana macem-macem jinisé awak ning koloni. Paling akeh ning awak ya iku sing paling akeh tekak insang slits kang gunané kanggo saringan panganan.

Urochordata umumé sering disebut Tunicata (Tunicate = mantel). Akehé tunicate ya iku kewan laut kang meneng utawa nempel (sesil) ning wewatuan. Tunicata liyané urip ning laut kaya plankton. Ning subfilum iki ana 3 kelas ya iku:

  • Ascidiacea
  • Thaliacea
  • Appendicularia

Kelas-kelas iku duwéni sifat kang unik amarga duwéni cirri tartemtu. Kabehané Ascideacea ya iku cecil, ananging klass liyané ya iku pelagic. Ning sajarah uripé duwéni sajumlah seri utawa rentetan perubahan. antarané iku kaya-kaya pergantian turunan kayata cirri ning watara kewan Invertebrata kang esih ana.

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Urochordata&oldid=1025940"